Veelgestelde vragen bij uw museumbezoek

Heeft u vragen over onderzoek doen in het Studiecentrum?

Algemeen

Kan ik met een groep het museum bezoeken?
Ja, dat kan. Groepen tot 10 personen kunnen via het bestelformulier e-tickets bestellen voor een tijdslot. Groepen die groter zijn, of die buiten de gebruikelijke openingstijden een arrangement willen organiseren, kunnen contact met ons opnemen.
Mail ons
Hoe lang mag ik met mijn ticket in het museum zijn?
Met uw reservering krijgt u zonder extra kosten een rondleiding van 45 – 60 min. door de vaste tentoonstelling. Daarna bent u vrij om zelf rond te lopen en de tijdelijke expositie te bezoeken. Onze deuren sluiten om 17.00 uur.
Kan ik mijn bagage tijdens mijn bezoek veilig stallen?

In het museum zijn er kapstokken waar u uw jas kunt ophangen en een paraplubak voor uw paraplu.

Tassen tot A4-formaat en kleine rugtassen kunt u in een kluisje achterlaten. Uw handtas hoeft u niet achter te laten, maar het is verplicht om rugzakken, paraplu’s en grotere tassen en voorwerpen op te bergen op de aangegeven plaatsen.

Voor grote rugzakken, grote tassen, koffers en trolleys, en andere reisbagage of grote voorwerpen als kinderwagens en vouwfietsen is helaas geen ruimte in onze garderobe. Heeft u bagage groter dan A4-formaat, dan kunt u geweigerd worden bij de entree.

Laat uw bagage bij uw overnachtingsadres achter of neem een bagagekluis op het treinstation.

Kan ik de bibliotheek bezoeken tijdens mijn bezoek?
Nee, u moet een aparte afspraak maken om onderzoek te doen in ons Studiecentrum.
zoeken in collecties Maak een afspraak

Tijdsloten en e-tickets

Moet ik een tijdslot boeken?
Wij ontvangen per tijdslot een beperkt aantal bezoekers in ons museum, tenzij anders afgesproken. Om uw toegang te garanderen, kunt u het beste een e-ticket voor een tijdslot reserveren. Hoewel vooraf reserveren onze voorkeur heeft, zijn toevallige bezoekers zeker welkom – mits er plek is – en kunnen aan de balie een kaartje kopen.
Heb ik een aparte ticket nodig voor de tijdelijke tentoonstelling?
Met een geldig entreebewijs kunt u het hele museum bezoeken, omdat we alle bezoekers de gelegenheid willen geven om ook de topstukken in onze vaste collectie te bekijken.
Kan ik mijn bezoek annuleren?
Tickets worden niet gerestitueerd. Tot 48 uur voorafgaand aan uw bezoek is het mogelijk om tickets om te boeken naar een andere datum en tijd, mits beschikbaar. Wij stellen het op prijs als u aangeeft als u niet van plan bent om te komen, in verband met bemensing van het museum en het toelaten van andere bezoekers.
Mail ons
Moet ik mijn e-ticket uitgeprint meenemen?
U mag een e-ticket printen, maar dat hoeft niet. Aan de balie kan uw e-ticket of voucher vanaf uw mobiele apparaat gescand worden. Als u in bezit bent van een kortingspas, zoals een Museumkaart, dient u deze ook te kunnen tonen.

Tarieven en kortingskaarten

Ik ben vrijmetselaar, maar niet lid van het G.O.N. Krijg ik ook gratis entree?

De leden van het Grootoosten der Nederlanden steunen het Vrijmetselarij Museum met de lidmaatschapsbijdrage. Zo worden de collecties in stand gehouden en is het mogelijk dat er tentoonstellingen voor het publiek worden gemaakt en blijft het Studiecentrum open voor onderzoek. Om die reden krijgen de Broeders gratis entree.

Voor alle andere Broeders en Zusters zijn er een aantal andere kortingsmogelijkheden, bijvoorbeeld de Museumkaart.

Is mijn Vriendenloterij VIP-KAART of Rembrandtpas in dit museum geldig?
Nee, het Vrijmetselarij Museum accepteert deze kortingskaarten niet, maar de Museumkaart, Rotterdampas en Ooievaarspas wel.
Ik heb de Museumkaart. Moet ik een e-ticket bestellen?
Ja, ook met Museumkaart moet u een gratis e-ticket met tijdslot reserveren, zo bent u verzekerd van toegang tot het museum.
Kan ik een Museumkaart aan de balie kopen?
Nee, ons museum is geen verkooppunt voor de Museumkaart. Deze kunt u online via de website van Museumkaart bestellen.
Museumkaart bestellen

Toegankelijkheid

Kan ik het museum bezoeken als ik slecht ter been ben of in een rolstoel zit?

Wij vinden het belangrijk dat ons museum toegankelijk is voor iedereen. Bij de entree van het gebouw is er een trap naar boven naar de centrale hal of naar beneden naar het souterrain, beide zonder trappenlift vanwege de monumentale status van het pand. Eenmaal binnen, kunt u echter alle verdiepingen in het gebouw bereiken met een platformlift (150 × 95 cm). Voor gebruik hiervan graag assistentie vragen aan een van onze medewerkers.

Er zijn krukken of klapstoelen in de zalen beschikbaar, mocht u even willen uitrusten.

Kan ik met mijn blindengeleidehond in het museum?

Hulphonden voorzien van een tuigje zijn welkom in het museum. Graag vooraf aankondigen. Op 5 min. loopafstand is er een losloopgebied tussen de Tolweg en de Scheveningseweg (net voorbij het Vredespaleis). Daar kan de hond uitgelaten worden.

Overigens krijgt een begeleider gratis entree op vertoon van een geldige OV-Begeleiderskaart.

Huisregels

Lees ook onze huisregels met informatie over fotograferen in het museum, eten en drinken, wifi en meer.

Lees de huisregels

Contact

Is uw vraag niet beantwoord, of heeft u een andere opmerking? Neem contact met ons op door te bellen met 070 - 34 61 676 (ma. t/m vr. tussen 10.00 en 17.00 uur, of in het weekend tussen 12.00 en 17.00 uur) of te mailen met info@vrijmetselarijmuseum.nl.