Vrijwilligers gezocht

Vrijwilligers zijn erg belangrijk voor ons. Zij verwelkomen de bezoekers, geven informatie, verkopen toegangskaartjes en artikelen uit de museumwinkel, geven rondleidingen of werken in het Studiecentrum. Zij maken deel uit van een klein, zelfstandig team met korte werklijnen en krijgen een opleiding gericht op hun taak. Het museum bevindt zich in een klassiek en sfeervol pand.

 

Wij zijn op zoek naar:

 

Gastheren/-vrouwen die toezicht houden in de museumzalen en voorlichting/rondleidingen geven aan zowel individuele bezoekers als aan groepen. Ook kan medewerking worden gevraagd bij andere werkzaamheden zoals collectieontsluiting of educatie.

Onze ideale kandidaat heeft kennis van en affiniteit met kunst en cultuur in het algemeen. Een goede beheersing van zowel het Nederlands als het Engels en uitstekende sociale en communicatieve vaardigheden zijn voor dit werk van belang. Kennis van vrijmetselarij is een pre.

 

Receptionisten (m/v) die een sleutelrol binnen de organisatie zullen vervullen. De receptionist(e) ontvangt museumbezoekers en gasten. Verkoopt entreekaarten en artikelen uit de museumwinkel en bedient de telefoon. Zo mogelijk zal de receptionist ook ondersteuning bieden bij voorkomende (administratieve) werkzaamheden.

Voor deze functie zijn representativiteit, klantvriendelijkheid en een goede beheersing van het Nederlands en Engels van belang. Onze ideale kandidaat is gastvrij, voortvarend, probleemoplossend en kan goed samenwerken maar ook zelfstandig beslissingen nemen.

 

Studiecentrum-medewerkers (m/v) die toezicht houden, bezoekers ontvangen, informeren en van bronnen uit bibliotheek en archief voorzien. Ook kan medewerking worden gevraagd bij andere werkzaamheden zoals de geautomatiseerde collectieontsluiting (Adlib).

Onze ideale kandidaat is representatief, heeft een goede algemene ontwikkeling, in het bijzonder kennis van levensbeschouwing, kunst en cultuur en het liefst ook van de vrijmetselarij. Een goede beheersing van zowel het Nederlands als het Engels en uitstekende sociale en communicatieve vaardigheden zijn voor dit werk van belang.

 

Profiel voor alle functies

Onze voorkeur gaat uit naar enthousiaste vrijwilligers die:

  • 0,5 tot 2 dagen per week beschikbaar zijn
  • Voor rondleiders/suppoosten en receptionisten: ook af en toe in de avonduren en in het weekend beschikbaar zijn
  • woonachtig zijn in Den Haag of omgeving

Vergoeding

€ 7,50 per gedraaide dienst of eventueel een reiskostenvergoeding.

Kom jij ons team versterken?

Belangstellenden worden van harte uitgenodigd een korte motivatie met curriculum vitae te sturen naar Blair Kneppers, onder vermelding van de naam van de vacature.

Reageren