Huisregels

Wij willen het museumbezoek voor iedere bezoeker plezierig laten verlopen. Ook zijn wij zuinig op onze unieke collectie. Daarom gelden er huisregels.

Wanneer onze huisregels niet worden nageleefd, kunt u verzocht worden het museum te verlaten.

Jassen, tassen & paraplu’s

In het museum zijn er kapstokken waar u uw jas kunt ophangen en een paraplubak voor uw paraplu.

Tassen tot A4-formaat en kleine rugtassen kunt u in een kluisje achterlaten. Uw handtas hoeft u niet achter te laten, maar het is verplicht om rugzakken, paraplu’s en grotere tassen en voorwerpen op te bergen op de aangegeven plaatsen.

Bagage

Voor grote rugzakken, grote tassen, koffers en trolleys, en andere reisbagage of grote voorwerpen als kinderwagens en vouwfietsen is helaas geen ruimte in onze garderobe. Heeft u bagage groter dan A4-formaat, dan kunt u geweigerd worden bij de entree.

Laat uw bagage bij uw overnachtingsadres achter of neem een bagagekluis op het treinstation.

Kinderwagens, rolstoelen en rollators

Kinderwagens en buggy’s kunnen opgevouwen bij de entree worden achtergelaten. Lichtgewichte rolstoelen en rollators zijn toegestaan in het museum, evenals andere hulpmiddelen voor mindervaliden.

Gevonden voorwerpen

Bent u iets kwijtgeraakt in het museum? Wij bewaren gevonden voorwerpen drie maanden lang. Niet-opgeëiste voorwerpen worden daarna geschonken aan een goed doel of vernietigd.

Fotografie in het museum

Fotograferen zonder flits en zonder statief of selfiestick is in het museum toegestaan met uitzondering van de videopresentatie in de demonstratietempel.

Maak alstublieft geen foto’s van onze medewerkers. Zij horen niet bij de tentoonstelling en verdienen het recht om hun eigen weg naar roem te kiezen.

Foto’s, video- en filmopnamen mogen alleen voor persoonlijke, niet-commerciële doeleinden worden gebruikt. We stellen het op prijs als u uw foto’s met ons wilt delen op Instagram of Facebook. Overigens zijn afbeeldingen van de collectie te downloaden of te bestellen via onze collectiesite.

Als u foto’s van het museum voor commerciële doeleinden wenst te gebruiken, dan kan hiervoor schriftelijke toestemming worden gevraagd. Voor het gebruik zullen kosten in rekening worden gebracht.

Journalisten, bloggers en vloggers

Bent u journalist of blogger en wilt u fotograferen of filmen? Neem contact op om een persbezoek aan te vragen.

Cameratoezicht

In het museum is cameratoezicht.

Wifi

In het museum (en studiecentrum) is gratis wifi beschikbaar, wat o.a. heel handig is bij gebruik van de audiotour. Vraag de gegevens bij de receptie.

Telefoongebruik

Graag uw mobiel op stilstand zetten gedurende uw bezoek. Houd rekening met andere bezoekers en beperk je telefoongebruik zoveel mogelijk.

Telefoneren graag alleen op de gang of in de coffee corner, zonder overlast te veroorzaken.

Eten en drinken

U mag geen eten of drinken nuttigen in het museum, met uitzondering van in het coffee corner.

Overige huisregels

In het gebouw gelden verder de volgende huisregels:

  • Het is niet toegestaan de kunstvoorwerpen of de vitrines aan te raken.
  • Rennen, stoeien en schreeuwen is niet toegestaan.
  • Roken is door het hele gebouw verboden.